T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
MERSİN / MEZİTLİ - Mersin Nevit Kodallı Güzel Sanatlar Lisesi

Mersin Nevit Kodallı Güzel Sanatlar Lisesi

Telefon
03243294001
Belgegeçer
03243294000
WEB
https://mersinnevitkodalligsl.meb.k12.tr
Adres
ÇAMLICA MAH. DADALOĞLU CAD. GÜZEL SANATLAR LİSESİ BLOK NO 66A MEZİTLİ / MERSİN
Vizyon
Sanat eğitiminin hedeflediği amaçlara uygun, çalışkan, etik ve estetik değerlere sahip, bilimin rehberliğinde; geleceği en iyi şekilde tasarlayıp uygulayan, kültürüne sahip çıkan, kendisi ile barışık, iyi ahlaklı, gelişen teknolojiyi öğrenip uygulayan, okulumuzdan mezun olduktan sonra alanları ile ilgili yükseköğretim programlarına devam eden nitelikli nesiller yetiştirmek ve bu alanda örnek alınacak Model Okul olup Türkiye’nin en iyi “Güzel Sanatlar Lisesi” olmaktır.
Misyon
Türk Milli Eğitiminin temel amaç ve ilkeleri doğrultusunda; Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, ülkesini ve milletini seven, demokrasiye inanmış, insan haklarına ve çevresine saygılı, hoşgörülü, kaynaklarını verimli kullanarak Eğitim‐Öğretim Hizmetlerini planlayıp hayata geçiren; milli kültürü özümsemiş, üretken, paylaşımcı, kendine güvenen bireyleri NEVİT KODALLI GÜZEL SANATLAR LİSESİ OLARAK “BİZ BİR AİLEYİZ” anlayışıyla yetiştirmektir.
Başarılar
2007-2015 arası; MÜZİK alanında; 2009 Yılı TRT Ses Yarışması Türkiye Birinciliği, uluslararası alanda bir, ulusal düzeyde iki, yerel alanda iki başta olmak üzere bir çok Jüri Özel Ödülleri ile Mansiyonlar kazanılmıştır. Ayrıca her yıl Yıl Sonu Konserleri ile bir çok Tanıtım Konserleri verilmektedir. Bunların yanında Valilikçe düzenlenen programlar, bayramlar, Belirli gün ve haftalar ile özel günlerde konserler verilmiştir. RESİM alanında: Dört Uluslararası, 78 Ulusal, 70 Yerel toplam 152 adet çeşitli kategorilerde dereceler elde edilmiştir. Bunların yanında Jüri Özel Ödülleri, Mansiyonlar, En İyi Performans ile Teşvik Ödülleri alınmıştır. Ayrıca: Şiir, kompozisyon, Yüzme, Tenis, Eskrim dallarında da öğrencilerimizin bireysel bir çok başarısı olmuştur.
Öğretmen :35
Öğrenci :220
Derslik :8
Atölye-İşlik :10
Çok Amaçlı Salon :3
Spor Salonu :1
Mesleki Uygulama Labaratuvarı :1
Biyoloji Laboratuvarı :1
Kütüphane :1
Kütüphane Kitap Sayısı :2220
Revir:1
Öğretim Şekli :Tam gün
Saatler
8:20/11:40 11:40-12:20 öğle arası 12:20/15:30 DERS BİTİMİ
Isınma
Klima
Bağlantı
Fatih Projesi Fiber İnternet
Yabancı Dil
İNGİLİZCE
Ulaşım
Mezitli Kuyuluk Minibüsleri
Servis Bilgisi
YOK
Yerleşim Yeri
Mezitli İlçesi Kuyuluk Mevki
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
Mezitli İlçesi
Kontenjan Bilgileri
Okulumuza özel yetenek sınavı ile girilmektedir. 9. sınıfımıza her yıl alınan öğrenci sayısı 60 ile sınırlıdır (30 Resim – 30 Müzik öğrencisi ) Okulumuz 4 sınıf Müzik, 4 sınıf Resim olmak üzere toplam 8 sınıflıdır. Yılda her bölüme en fazla her bölüm için sınavla 30’ar öğrenci alınabilmektedir. Bundan dolayı öğrenci mevcudumuz 240 sayısını geçememektedir.
Taban-Tavan Puan Bilgileri
YETENEK SINAVIYLA ÖĞRENCİ ALMAKTADIR.
Okulun Sınav Başarı Durumu
2007-2015 arası; MÜZİK alanında; 2009 Yılı TRT Ses Yarışması Türkiye Birinciliği, uluslararası alanda bir, ulusal düzeyde iki, yerel alanda iki başta olmak üzere bir çok Jüri Özel Ödülleri ile Mansiyonlar kazanılmıştır. Ayrıca her yıl Yıl Sonu Konserleri ile bir çok Tanıtım Konserleri verilmektedir. Bunların yanında Valilikçe düzenlenen programlar, bayramlar, Belirli gün ve haftalar ile özel günlerde konserler verilmiştir. RESİM alanında: Dört Uluslararası, 78 Ulusal, 70 Yerel toplam 152 adet çeşitli kategorilerde dereceler elde edilmiştir. Bunların yanında Jüri Özel Ödülleri, Mansiyonlar, En İyi Performans ile Teşvik Ödülleri alınmıştır. Ayrıca: Şiir, kompozisyon, Yüzme, Tenis, Eskrim dallarında da öğrencilerimizin bireysel bir çok başarısı olmuştur
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi
%95
Sportif Etkinlikler
FUTBOL,VOLEYBOL,MASA TENİSİ,BASKETBOL
Bilimsel Etkinlikler
YOK
Proje Çalışmaları
YEREL VE ULUSAL BAZLI ÇALIŞMALARIMIZ YAPILMAKTADIR.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri
YOK
Diğer Hususlar
1-ÖĞRENCİ KAPASİTEMİZ Okulumuza özel yetenek sınavı ile girilmektedir. 9. sınıfımıza her yıl alınan öğrenci sayısı 60 ile sınırlıdır (30 Resim – 30 Müzik öğrencisi ) Okulumuz 4 sınıf Müzik, 4 sınıf Resim olmak üzere toplam 8 sınıflıdır. Yılda her bölüme en fazla her bölüm için sınavla 30’ar öğrenci alınabilmektedir. Bundan dolayı öğrenci mevcudumuz 240 sayısını geçememektedir. 2- FİZİKİ YAPININ EĞİTİM ÖĞRETİMDE KULLANILIŞI Öğretmen açığının bulunmadığı
Yazdır